Om Hellebjerg

Vi er en skole med stærke traditioner. Men også med et moderne syn på uddannelse, pædagogik, samvær og sammenhold.

Værdigrundlag og vision

Vi er en skole med stærke traditioner men også med en moderne og fremadsynet tilgang til uddannelse, pædagogik, fællesskab og idræt. Vores skole bygger på følgende værdier, som bunder i vores tilhør til Den Danske Folkekirke.

Vores nøgleord er fællesskab og demokrati, ansvarlighed, dannelse og læring, faglig dygtiggørelse og idrætslig og kreativ udfoldelse.

 Hellebjergs mission

Vores mission er at udvikle hele mennesker.
Ved skolestart siger vi velkommen til en flok forventningsfulde teenagere og ved slutningen af skoleåret, tager vi afsked med en flok robuste og selvstændige unge mennesker.

Hellebjergs vision

Gennem vores høje faglige niveau forbereder vi eleverne på deres videre uddannelsesforløb og lærer dem at tage ejerskab for egen uddannelse. Vores idrætstraditioner bevares, samtidigt med vi udvikler og tilpasser idrætten på Hellebjerg med henblik på nutidens og fremtidens idrætsbilleder. Vi fremmer sundhed set i et bredt perspektiv samt tolerance for menneskelige kvaliteter på tværs af religiøse, sociale og kulturelle forskelligheder.

—-

Hellebjerg har sine rødder i KFUM idræt og har som udgangspunkt et kristent livs- og menneskesyn, hvor vi tror på, at alle mennesker er værdifulde og på, at det gode findes i alle. Det kommer til udtryk i den måde, hvorpå vi møder eleverne, og det er grundlaget, hvorfra vi tænker hele vores pædagogiske tilgang.

I dagligdagen har vi formiddagsandagt mandag, onsdag og fredag og samling med sang torsdag formiddag. Ved formiddagsandagterne samles alle elever i fællessalen, og med udgangspunkt i kristendommen og i relation til nutiden og hverdagslivet, forsøger vi – via oplæg, som præsenteres og italesættes på en måde, så det giver mening for vores elevgruppe – at give dem noget værdifuldt at reflektere over.

Til torsdagssang synges der primært højskolesange og salmer. Herudover har vi sangtimer med band, hvor vi synger alt muligt forskelligt.

Vores elever kommer ikke primært fra et kirkeligt bagland, men fordi de har hørt godt om skolen og samtidig bliver tiltrukket af idrætten og vores skoletilbud.

På Hellebjerg er der mødepligt til alle fællessamlinger, men du er naturligvis velkommen uanset, hvilken religiøs baggrund du kommer med.

Teamspirit siden 1958

Vi er landets første idrætsefterskole, og det er vi stolte af!

Siden 1958 har vi haft elever på bjerget, som alle har været med til at skrive fortællingen om Hellebjerg. En fortælling som hele tiden får tilføjet nye og spændende kapitler. Som kommende elev er du med til at bære vores traditioner videre, samtidigt med at du kan sætte dit eget spor på Hellebjergs udvikling, hvilket vi sætter stor pris på og ser frem til.

Den 3. maj 1958 modtog vi vores første elevhold bestående af 11 piger. Vores skole voksede hurtigt både hvad angik elever og bygninger og i sommeren 1964 tog vi imod både drenge og piger.

Da Hellebjerg blev oprettet i 1958 havde KFUMs Idrætsforbund allerede benyttet området og dets, på det tidspunkt, sparsomme bygninger i adskillige år som kursus- og ledercenter. KFUMs Idrætsforbund står stadig bag skolen, hvilket vi bl.a. mærker i sommerferien, hvor forbundet afvikler leder-/trænerkurser på skolen.

Hellebjerg

Hellebjergånden

For os er det vigtigt, at alle elever føler sig trygge og glade på Hellebjerg. Derfor har vi, både elever og medarbejdere, et fælles ansvar for at bidrage til hellebjergånden, som vi værner om.

På Hellebjerg har vi nogle faste rammer, og når vi bevæger os indenfor dem, har vi de bedst mulige forudsætninger for at udvikle et trygt og godt fællesskab for alle.

Der er faktisk ikke særligt meget du ikke må på Hellebjerg, men vi har dog stadig nogle enkelte retningslinjer, du som elev skal være bevidst om.

Disse retninglinjer kan du læse nærmere om i vores indholdsplan, som du finder under dokumentation længere nede på siden.

Det er dog ikke de ting du ikke må, som skaber grobund for et sundt og stærkt fællesskab. Vi tror på frihed under ansvar og har tillid til, at du som elev kan og har lyst til agere indenfor de rammer, vi som skole opstiller. Derudover har vi en forventning om, at du som elev på Hellebjerg er en medspiller i forhold til at bidrage til et godt og sundt miljø for dig selv og dine kammerater.

 

Tryghed og rammer i fokus

Vi tror meget på rammernes betydning for udviklingen af både den enkelte elev og fællesskabet. Derfor sætter vi en stor ære i have gode fysiske og sociale rammer, således vi giver vores elever de bedste forudsætninger for at udvikle sig både kropsligt, bogligt, socialt og mentalt.

Fagidrætsfaciliteter

På Hellebjerg har vi et bredt udbud af idrætsfaciliteter, som vi hele tiden prøver at nytænke og udvikle. Faciliteterne består bl.a. af en udendørs kunststofbane, golfsimulator, indendørs puttinggreen, to haller, et atletikstadion, beach baner, to padelbaner, crossFit samt styrketræningsfaciliteter. Derudover er vi tæt på både skov og stand, hvilket giver nogle helt unikke muligheder for både vores linjeidræt og vores alsidige idrætsudfoldelse.

Hvis du er interesseret i at leje nogle af vores faciliteter, kan du høre nærmere om dette ved at kontakte kontoret.

Dokumenter

Ved at trykke på læs mere, kan du få et indblik i vores indholdsplan og inklusionsbeskrivelse, samt karaktergennemsnit og selvevaluering. Du kan også finde vores vedtægter, årsplan og overgangsfrekvens samt øvrige lovpligtige tilgængelige dokumenter.

Vedtægter, årsplan, indholdsplan
Undervisningsmiljø og mobbepolitik

Undervisningsmiljø

Undervisningsmiljøvurdering 2023/24

Moppepolitik

Mobbepolitik

 

All inclusive

Når skolepengene for de 42 uger på Hellebjerg er betalt, er der ingen ekstra udgifter til eksempelvis udlandsture, spilletøj eller ekskursioner. Dette er vigtigt for os, da alle vores elever skal have lige muligheder for at opleve efterskolelivet, med alt hvad det indebærer.

I forbindelse med opskrivningen skal I indbetale et gebyr på kr. 200,00. Hvis eleven optages med det samme, bliver der opkrævet yderligere kr. 800,00 i reservationsgebyr.

Ca. 1½ år før skolestart bliver i opkræves der i alt kr. 5.000,00, som består af et depositum på kr. 3.000 og et optagelsesgebyr på kr. 2000. som skal betales for at fastholde pladsen.

Egenbetalingen bliver opkrævet i 13 rater fra juni til juni. Nedenstående er de priser, som vil være gældende for skoleåret 2024/25. Skolepengene for de følgende år er ikke vedtaget endnu. 42 uger á kr. 2.850 = kr. 119.700 pr. år. Heraf fragår statsstøtte jf. nedenstående.

Hvad kan du få i støtte?

Indkomstgrundlaget, som danner grundlag for statsstøtten, er elevens husstands personlige indkomst + den evt. positive kapitalindkomst, som ligger to år forud for skolestarten (for skoleåret 2024/2025 er det således skatteåret 2022).

Såfremt kapitalindkomsten er negativ, tages der kun hensyn til den personlige indkomst. Indkomstgrundlaget korrigeres (nedsættes) med 41.208,- kr. for hvert barn under 18 år ud over eleven.

Statsstøtte til elever under 18 år er ikke skattepligtig.

Beregn din egenbetaling her

Lokal efterskolestøtte

Vi modtager hvert år en pulje penge fra staten, der er øremærket til at hjælpe forældre, der har svært ved at finansiere et efterskoleophold. Puljen hedder lokal efterskolestøtte og søges udover den almindelige statslige elevstøtte. Ansøgningsskema kan rekvireres på kontor@hellebjerg.dk, og der kan først søges, når man er optaget og har fået tilsendt betalingsoversigt.