Efterskoleliv

Et år på efterskole er en unik mulighed for en helt speciel oplevelse. Her bor du sammen med andre unge, spiser sammen, dyrker sport, undervises og deler jeres hverdag og tanker.

Her er fokus på, at du udvikler dig både fagligt, socialt og personligt. Du bliver en del af et fællesskab, hvor du både skal tage ansvar for dig selv og for hinanden. Du skal selv vaske dit tøj, hjælpe til i køkkenet, gøre rent og deltage aktivt i vores sociale aktiviteter.

Nedenfor kan du blive klogere på efterskolelivet på Hellebjerg.

Dagligdagen på Hellebjerg

Selvom en skoledag fra 8.00 – 16.15 kan synes lang, er den varieret med både linjeidræt, boglige timer og valgfag. På Hellebjerg er ingen dage ens, men rammerne omkring dagen vil typisk se således ud.

Typisk Dagsprogram

Som elev på Hellebjerg vil et typisk dagsprogram se sådan ud:

 

Tidspunkt

Aktivitet

07.00 – 07.45

Morgenmad

08.00 – 09.20

1. Lektion

09.20 – 09.45

Formiddagspause

09.45 10.00

Andagt/sang

10.10 – 11.30

2. Lektion

11.35 – 12.35

Middagsmad/ pause + rengøring

13.00 – 14.20

3. lektion

14.20 – 14.40

Eftermiddagspause

14.40 – 16.00

4. lektion

16.10 – 17.10

Valgfag (tirsdag og torsdag)

16.00 – 17.20

Eftermiddagspause

17.20 – 18.10

Aftensmad (koldt bord)

18.15 – 19.00

Studietid/ Lektiecafe

19.00 – 19.15

Aftensamling

21.30

Rengøringsopgaver

21.45

Alle til værelset, oprydning på værelse ogfællesområder

22.30

Alle skal være i seng

Fritid

Som elev på Hellebjerg har du mange gode muligheder for at bruge din fritid på forskellige aktiviteter. De fleste af skolens faciliteter, kan du også benytte dig af, efter at undervisningen er slut.

  • Idrætshal

  • Streetbasketbane

  • Motions- og styrkerum

  • Beachbaner

  • Padelbaner

  • Crossfit område

  • Torvet – afslapning/pool/bordfodbold

  • Boldbane (almindelig og kunstgræs)

  • Atletikbane

  • Park med mange hyggelige fællesskabsområder

Besøg Juelsminde
Hellebjergs placering ved Juelsminde giver dig rig mulighed for at benytte dig af byens mange attraktive tilbud. Måske en cykeltur ned til den hyggelige havn, hvor du kan nyde en is sammen med vennerne. Er solen fremme er du måske mere til en tur i havet eller en omgang på minigolfbanen. I Juelsminde er der desuden gode indkøbsmuligheder.

I hallen eller på boldbanen
Om aftenen er der gode muligheder for et højt aktivitetsniveau i hallens områder og i foråret/sommeren på vores mange forskellige ude-aktive områder. Måske du bliver den nye HB mester i Padel eller den nye strandstjerne på beachbanerne.

Hygge og aktiviteter
Efter en lang dag med fysisk aktivitet og koncentration i klasseværelserne, kan der opstå et vigtigt behov for at koble fra og ikke være fysisk aktiv.

Vores lærere er altid gode til at tilbyde forskellige aktiviteter i fritiden – måske du mere er til krea-aktiviteter og brætspil i vores fællesområder.

Eller også har du bare har lyst til at se en film alene på værelset og lade op til næste dag.

 

Sådan bor vi

På Hellebjerg har vi fem forskellige bo-afsnit placeret på vores område:

  • Svinget/ Hjørnet/ Skoven
  • Laden/ Stalden
  • Broen/ Tunnelen
  • Bakken/ Udsigten
  • Skrænten/ Toppen

Se oversigtkort 

Værelsesstørrelserne på de enkelte afsnit varierer fra 2-3 prs., og alle områder har både tekøkkener og fællesområder, som kan benyttes af eleverne.

I de forskellige huse og afsnit, bor piger og drenge sammen, men altid kønsopdelt på værelser og badeværelser.

I løbet af din tid som elev på Hellebjerg kommer du til at bo i tre forskellige områder – med forskellige værelseskammerater.

Mentorgrupper og værelsesbytte

Allerede inden du siger farvel til dine vante rammer og træder ind på Hellebjerg, vil vi sammen gøre alt hvad vi kan, for at du føler dig hjemme fra skoleårets start. Ved “nye elevers dag” i foråret, vil du møde din mentorgruppe, som består af 8-12 elever, både drenge og piger. Til hver gruppe er der tilknyttet en mentorlærer, som har den daglige kontakt til dig og gruppen. Denne lærer forsøger at sikre sig, at I alle har det godt og står også for kontakten til dine forældre, hvis der er behov for det.

I løbet af skoleåret bytter alle værelser to gange. Det betyder, at du kommer til at bo tre forskellige steder med forskellige værelseskammerater i løbet af skoleåret. Din mentorgruppe forbliver den samme.

måltiderne

Det er vigtigt for os, at du som elev får varieret og ernæringsrigtig mad lavet fra bunden af gode råvarer. Vi vil gerne være med til at skabe sunde madvaner og give dig mod på og interesse for nye smage.

Derfor kommer du også med i køkkenet i en uge, hvor du, sammen med køkkenpersonalet, skal stå for ugens måltider. Her vil du få et indblik i og en forståelse for valg af råvarer, de forskellige processer i køkkenet, samt oprydning og rengøring i forbindelse med måltiderne.

I køkkenet tager vi hensyn til sygdom og allergi, og har generelt et stort fokus på, at vi har sunde og gode råvarer.

Se kontrolrapport

Morgenmad indeholder et udvalg af mejeriprodukter, hjemmebagt brød, forskellige morgenmadsprodukter, ost, marmelade m.m.

I weekenden gør vi lidt ekstra ud af morgenbordet – f.eks. pandekager, pølser og æg, kakao, frugt m.m.

Formiddags- /eftermiddagsforfriskning stilles frem på gangen foran spisesalen, det kan f.eks. være knækbrød/brød, marmelade, frugt og snakgrønt.

Middagsmaden er et varmt måltid, som kan være alt fra traditionelle danske klassikere, vegetarisk, orientalsk, middelhavstema m.m.

Aftensmaden indeholder som udgangspunkt en form for fisk, æg, forskellige slags pålæg, salater og af og til en lun ret.

Aftenforfriskning morgenmadsprodukter, brød, frugt og kage en gang om ugen.

Vi tager udgangspunkt i de officielle kostråd

      •  Spis planterigt, varieret og ikke for meget

      •  Spis flere grøntsager og frugter

      •  Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk

      •  Spis mad med fuldkorn

      •  Vælg planteolier og magre mejeriprodukter

      •  Spis mindre af det søde, salte og fede

      •  Sluk tørsten i vand

weekend på hellebjerg

I weekenden vil der ofte være et program med forskellige sjove og hyggelige aktiviteter. Der vil dog også være tid til, at du sammen med dine kammerater kan køre ned i Juelsminde og spise en is, holde filmmarathon i fællessalen eller noget helt tredje.

Du kan selv vælge om du vil blive på Hellebjerg eller tage hjem. En almindelig uge slutter fredag kl. 14.45. Der er nogle enkelte obligatoriske weekender, hvor du skal blive på skolen, fx i forbindelse med gymnastikweekend.

Der er også forlængede weekender, hvor du har fri fra fredag-mandag og ikke kan være på skolen.